• ПЗУ Срце – најдобрите интернисти на едно место –Проф. д-р Катица Зафировска

  ПЗУ Срце – најдобрите интернисти на едно место –Проф. д-р Катица Зафировска

  ПЗУ Срце – најдобрите интернисти на едно место –Проф. д-р Катица Зафировска

   

  Запознајте ја проф. д-рКатица Зафировска, спец. интернист, супспецијалист нефролог, хипертензиолог, долгогодишен соработник во Центарот за внатрешни болести „Срце“.

  За проф. Др. Катица Зафировска најубавото и највредното нешто во нејзиниот живот се две работи: нејзината ќерка и среќата цел живот да работи во област на медицината која сеуште ја одушевува – нефрологијата.

  Д-р Катица Зафировска е поборник за заштита на планетата и животот на неа, а посебно се залага за заштита на бездомните животни. Во моментите на релаксација ужива во друштво на неколкуте спасени улични мачки слушајќи музика, читајќи или бавејќи се со некоеод многубројните хобија, од кои исклучитено интересни се нејзините колекции на минерали иорхидеи.

  (Повеќе за професионалниот развој на проф. д-р Зафировска можете да прочитате на следниот линк: биографија