• Доплер

    Болестите на периферната циркулација се развиваат споро и прогресивно, зафаќајќи ги крвните садови – артериите, вените и лимфните садови во телото. Органите кои се крвоснабдуваат со оштетените крвни садови како мозокот, срцето, екстремитетите тогаш не добиваат адекватни количини на крв според нивните потреби.

    Повеќе

Photostream