Një Histori suksesi për humbjen e peshës. Plani i ushqimit

NJË HISTORI SUKSESI: SI NJË BURRË 52-VJEÇAR HUMBI ME SUKSES PESHËN DHE U PËRBALL ME PROBLEMET TË CILAT DALIN NGA OBEZITETI

N.A., 52 vjeç, me mbipeshë iu drejtua për ndihmë “Srce – Qendra për Sëmundje të Brendshme” në realizimin e dëshirës për të rënë në peshë si dhe për t’u përballur me disa çrregullime të caktuara, të lindura si pasojë e obezitetit.

READ MORE

15% ULJE – PLAN I PERSONALIZUAR USHQIMI PËR HUMBJE PESHE EFEKTIVE

1 Mar 2024 Promovime

Provoni vazhdimisht dieta që nuk kanë asnjë efekt?

Humbja e peshës nuk duhet të jetë stresuese, dhe as nuk duhet të jeni të uritur gjatë gjithë kohës. Me ushqimin e duhur dhe një dietë të krijuar sipas statusit tuaj metabolik, përbërjes trupore dhe intolerancës ushqimore mund të arrini rezultate të shkëlqyera dhe afatgjata.

READ MORE
simptoma-të hershme-të-diabetit

CILAT JANË SIMPTOMAT E HERSHME TË DIABETIT DHE SI TA ZBULONI NË KOHË?

Në Evropë, 1 nga 11 të rritur ka diabet dhe numri i të sëmurëve pritet të rritet në 69 milionë deri në vitin 2045. Simptomat e diabetit mund të ndryshojnë nga individi në individ, dhe ka nga ata që nuk ndjejnë simptoma përpara se të diagnostikohen me këtë sëmundje. Në Maqedoni diabeti zbulohet mesatarisht 3 deri në 5 vjet pas fillimit të sëmundjes. Megjithatë, ka disa simptoma që vërehen shpesh tek njerëzit me diabet. Simptoma të tilla janë etja e shtuar, nevoja e shtuar për të urinuar, ndjenja e vazhdueshme e lodhjes dhe humbja e papritur e peshës.

READ MORE
diabet tip 2

RËNDËSIA E HUMBJES SË PESHËS TE TË SËMURËT E SAPODIAGNOSTIKUAR NGA DIABETI 2

Diabeti është sëmundje kronike metabolike më e shpeshtë te njeriu. Në botë, më shumë se gjysmë miliardë njerëz jetojnë me diabet dhe pritet që në 30-të vitet e ardhshme numri të rritet në 1.3 miliardë. Pjesa më e madhe (96%) e personave të sëmurë ballafaqohen me diabet të tipit 2. Në Maqedoni, 6.1% e popullsisë së moshës 20-79 vjeç ka diabet.

READ MORE
Peshaideale

ÇFARË ËSHTË OBEZITETI DHE SI NDIKOJNË USHQIMI DHE SHPREHITË E SHËNDETSHME NË ARRITJEN E PESHËS IDEALE?

Kur flasim për obezitetin, nuk kemi parasysh perceptimin tonë për pamjen e trupit. Obeziteti është një sëmundje komplekse dhe kronike e akumulimit të tepërt të yndyrnave në trup. Në Maqedoni, pritet që deri në fund të vitit 2024, 24.01% e popullsisë të përballet me këtë sëmundje. Reflektimi i pasqyrës nuk është masë për obezitetin. Ka disa mënyra për ta përcaktuar atë, dhe një nga më të zakonshmet është përcaktimi i indeksit të masës trupore (IMT) ose body mass index (BMI).

READ MORE

Përvjetori jubilar, 20 vjet nga themelimi i Qendrës për Sëmundjet e Brendshme “SRCE”

Në bijet e mësuesve të mi ………

 

Dr. Mirko Dubravçiq, dr. Srgjan Radeliq, dr. Ratko Ermakora, dr.sc. Josif Naumovski, prof.dr. Borisllav Karanfillski

 

Pas kthimit tim nga Kroacia, në vitin 1993, pas disa tentativave nuk arrij të pumësohem në shëndetësi publike dhe në ish spitalin ushtarak. Në pranverën e vitit 1994

READ MORE

Ju urojmë gëzuar festat!

27 Apr 2021 Uncategorized
Të nderuar, ju njoftojmë se Qendra për Sëmundje të Brendshme Srce nuk do të funksionojë gjatë festave të Pashkëve dhe 1 Majit, dmth nga 30.04.2021 (e Premte) deri më 03.05.2021 (e Hënë).
Ju urojmë gëzuar festat!

Rrethi magjik i shprehive të këqija…

8 Dec 2020 Uncategorized

Në mëngjes pas zgjimit shpejtojmë për në punë, në shkollë ose në fakultet, dhe për këtë shkak nuk arrijmë të ulemi dhe hamë një mëngjes të shëndetshëm dhe gjatë rrugës hamë brumëra të bardha (byrek, gjevrek, snack etj.), pimë lëng ose kafe. Po, kjo nuk duket praktike, por ashtu pak nga pak na bëhet shprehi. Petulla, brumëra, kafe me sheqer, lëngje të pasuruara me sheqer, më vonë gjatë ditës mundet edhe picë me koka kola për drekë ose sanduiç me bukë të bardhë (p.sh. baget), diçka të shpejtë nga vetëshërbimi… e kështu me radhë.

READ MORE

METABOLIZMI DHE USHQIMI I SHPEJTË FAJTORË PËR OBEZITETIN PAS TË TRIDHJETAVE TE GRATË

8 Dec 2020 Uncategorized

Në dekadën e katërt gratë ankohen për tepricë kilogramësh, dhe për këtë arsye duhet të shmangin
plotësisht tejngopjen, ushqimet “snack”, prodhimet e furrës, ushqime kalorike dhe të yndyrshme.
Shumica e grave pas të tridhjetave kanë problem me rritjen e peshës trupore. Më shpesh ankohen
se gjithçka që hanë “u ngjitet” se hanë pak, por shëndoshen më shumë dhe se kanë ndjenjë
konstante të fryrjes së stomakut.

READ MORE

Çfarë është sheqeri?

8 Dec 2020 Uncategorized

Nën termin sheqer më shpesh nënkuptohet sakarozi, molekula e cila përbëhet nga dy pjesë –
glukoza dhe fruktoza. Glukoza është sheqer i cili udhëton drejt trurit tonë superior duke e ushqyer
atë, përderisa fruktoza shkon në mëlçinë e zezë.

READ MORE

Search

+