Дијабетично стапало

Шеќерната болест го забрзува затнувањето, односно артериосклерозата на крвните садови во мозокот, очите, срцето, бубрезите и во нозете. Пациентите со дијабетес тип 1 почесто имаат оштетувања на малите крвни садови (микроангиопатија) во очите и бубрезите, а оние со тип 2 на поголемите крвни садови (макроангиопатија) во мозокот, срцето и нозете.

READ MORE

ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПРОСТАТА

Што да се јаде, што да се избегнува

Доколку сте маж постар од 50 години, можеби имате проблеми со мокрењето, можеби одите во тоалет премногу често или чувствувате дека мора да мокрите, но кога ќе се обидете не се случува ништо посебно. 
READ MORE

Губење на памтењето

Ако ги изгубиме клучевите, обично помислуваме дека памтењето нè издава. Но факт е дека „дупките“ во памтењето се јавуваат кај сите одвреме-навреме.
READ MORE