ДА СЕ ОСЛОБОДИ МОЌТА НА ЗНАЕЊЕТО, ДА СЕ ЗАПРЕ НАЈГОЛЕМИОТ УБИЕЦ НА СВЕТОТ: КАРДИОВАСКУЛАРНИТЕ БОЛЕСТИ

25 Сеп 2023 Uncategorized

Светскиот ден на срцето е потсетник за сите ширум светот да се грижат за своите срца. Овогодинешната кампања се фокусира на клучниот чекор: да ги запознаеме нашите срца!

READ MORE

Европско здружение на кардиолози: насоки за превенција на кардиолошки болести

24 Јан 2023 Uncategorized

Новите насоки на Европското кардиолошко здружение (European society of cardiology – ESC) за
превенција на атеросклеротски кардиоваскуларни болести издадени се во август 2021 година.

READ MORE

ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПРОСТАТА

19 Апр 2022 Uncategorized

Што да се јаде, што да се избегнува

Доколку сте маж постар од 50 години, можеби имате проблеми со мокрењето, можеби одите во тоалет премногу често или чувствувате дека мора да мокрите, но кога ќе се обидете не се случува ништо посебно. 

READ MORE

Губење на памтењето

17 Апр 2021 Uncategorized

Ако ги изгубиме клучевите, обично помислуваме дека памтењето нè издава. Но факт е дека „дупките“ во памтењето се јавуваат кај сите одвреме-навреме.

READ MORE

Search

+