ABOUT Др. Горан Николов

специјалист интернист – кардиолог

Др. Горан Николов, роден 1955 година во Скопје, специјалист-интернист, супспецијалист-кардиолог, основач и раководител на ПЗУ “Центар за внатрешни болести СРЦЕ”.

Работно искуство и образование:

Дипломирал на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Р. Македонија, а подоцна работи во Гарнизонската амбуланта Куманово како општ лекар се до почетокот на специјализацијата по интерна медицина.

Работи и специјализира во тогашната Воена Болница Сплит, Војномедицинска Академија во Белград и Клиничка болница “Сестре Милосрднице” во Загреб, Р. Хрватска каде завршува специјалистички испит по интерна медицина.

Супспецијалност од областа на кардиологијата завршува на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Р. Македонија.

По враќањето во државата осум години работи како специјалист интернист во една од првите приватни интернистичко-кардиолошки ординации ПЗУ “АТИК-КОР” во Скопје.

Во почетокот на 2003 година го формира ПЗУ “Центарот за внатрешни болести СРЦЕ” со кој раководи и денес.

Дополнителни вештини/информации:

Учесник на сите национални кардиолошки конгреси како и на многу меѓународни европски и светски конгреси, симпозиуми.

Хоби:

  • планинар
  • велосипедист
  • скијач
  • дискофил
  • доктор за рокенрол
  • пасиониран љубител на патувања