ABOUT Др. Матеј Николов

специјализант - интерна медицина

Доктор Матеј Николов, специјализант по интерна медицина, дипломиран доктор на медицина, роден 1996 во Скопје, редовно вработен во „ПЗУ Центар за внатрешни болести СРЦЕ“ од 2020-та година.

Работно искуство и образование

По дипломирањето веднаш се вработува на работна позиција- доктор по медицина, редовно вработен во ПЗУ  “Центар за внатрешни болести СРЦЕ”.

 

Стручна пракса, обуки, конференции и семинари:

 2019 година – Стажант во Клиничка болница Сарагоса (хирургија), Шпанија

Мај, 2018 година – Учество на конгрес за срцева слабост, Виена, Австрја

Јули – септември, 2018 година – Erasmus Internship, стажант на Клиника за кардиологија и хематологија – КБЦ Сплит, Хрватска

2018 година – Заменик претседател на првото еворпско собрание на European Medical Student Association (EMSA) во Р. Македонија

2014 – 2018 година – Организатор и учесник на четири школи за ургентна медицина, Охрид, Р. Македонија

2017 – 2018 година – Претседател за односи со странство, European Medical Student Association, Скопје, Р. Македонија

Мај, 2017 година – Учество на 40-от интернационален медицинско-научен конгрес,  Јужно-источен европски самит за резиденти и млади доктори, Скопје, Р. Македонија

Март – април, 2017 година – Учество во братски проект Скопје- Хронинген (Twinning project organized by EMSA), Хронинген, Холандија

Мај, 2016 година – Учество на работилница организирана од ММСА, National Youth Health Policies Project of the ERASMUS+ program Key Action 3

Дополнителни вештини/информации:

Активно зборува Англиски на највисоко ниво, Cambridge English level 2 certificate in

ESOL international (Advanced)

Хоби:

  • аматерско програмирање
  • кошарка
  • аудиофил
  • филмоман