ABOUT М-р. Елена Алчева Еминовиќ

маркетинг

МFA Елена Алчева Еминовиќ, магистер по ликовна уметност, насока сликарство, родена 10.01.1984 год. во Скопје, маркетинг соработник на ПЗУ Центар за внатрешни болести „СРЦЕ“ од 2018 год., а редовно вработена во ПЗУ “Центар за внатрешни болести СРЦЕ” од 2019 година.

Работно искуство и образование:

Образование:

2011 – 2013 год. – Магистер по ликовна уметност, насока сликарство на Факултетот за ликовни уметност при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Р. Македонија

2002 – 2008 год. – Академски сликар, Академија за ликовни уметности при Универзитетот во Љубљана, Р. Словенија. За време на академското образование е дел од студентски размени во студиската 2006 – 2007 год. на Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот во Познан, Полска и 2005 – 2006 год. на Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот во Порто, Португалија.

1998 – 2002 год. – Графички техничар, Средно уметничко училиште, “Лазар Личеноски”, Скопје

Работно искуство:

Од 2018 год. работи со ПЗУ Центар за внатрешни болести „СРЦЕ“ како одговорна за маркетинг и ПР активности

2016 – 2018 год. Сорсикс Интернационал, Односни со јавност

2010 – 2018 год. Приватно работи на голем број проекти поврзани со маркетинг, односни со јавност, превод од словенечки јазик, ентериер, графички дизајн, уметност, сценографија, костимографија, предава цртање и сликање во приватно училиште и др.

2010 – 2012 год. Сурвалент Технолоџи Корпорација, административен асистент и графички дизајнер

2009 – 2010 год. Амбасада на Р. Словенија во Скопје, администрација

Сертификати:

2014 год. – Прилагодлива страна за веб и мобилни во Фотошоп, Семос Едукација Скопје
2013 год. – HTML5 & CSS3 – I ниво

Хоби:

  • анализа на интересни маркетинг и ПР текстови
  • заинтересирани за нутриционизмот и здравата храна како медицински третман
  • страстен љубител на опера, филм и драма
  • Активен хорист
  • дизајн на накит
  • патување, прошетки и прошетки во природа