ABOUT Сандра Петковска

дипл. инж. технолог по исхрана

Нутриционист Сандра Петковска, дипломиран инженер – технолог по исхрана, родена 26.06.1992 год. во Скопје, редовно вработена во ПЗУ “Центар за внатрешни болести СРЦЕ” од 2016 година.

Работно искуство и образование:

Образование:

2011-2015 год. Дипломиран инжењер-технолог нутриционист, Технолошко-Технички факултет Велес
2007-2011 год. Средно училиште, “Јосип Броз Тито”- Скопје

Работно искуство:

По дипломирањето веднаш се вработува на работна позиција- нутриционист, редовно вработена во ПЗУ “Центар за внатрешни болести СРЦЕ”
Стручна пракса и обуки:
Јули, 2016 година – обука за работа со Мора нова апарат и спроведување на Хроно исхраната, Белград

Дополнителни вештини/информации:

• Сандра Петковска, “ПРИДОБИВКИ ОД КОНЗУМИРАЊЕ НА ОРГАНСКА ХРАНА”, International Congress ,, XI Food Technology, Quality and Safety # Novi Sad 2015, Serbia

• Сандра Петковска, Александра Пренџова, предавање на тема ”ХРОНО ИСХРАНА”- 40th IMS Congress & South-East European Summit for Residents and Young Doctors

• Сандра Петковска, Александра Пренџова, 3rd Health Fitness and Wellness Expo – предавање на тема ”ХРОНО ИСХРАНА”

• Предавање Kako najlakše pojesti sopstveno zdravlje’ професор др. Роберт Лустиг, Белград

Хоби:

  • скијање
  • планинарење
  • танцување
  • читање книги
  • слушање музика
  • возење велосипед