Ju urojmë gëzuar festat!

27 Apr 2021 Uncategorized
Të nderuar, ju njoftojmë se Qendra për Sëmundje të Brendshme Srce nuk do të funksionojë gjatë festave të Pashkëve dhe 1 Majit, dmth nga 30.04.2021 (e Premte) deri më 03.05.2021 (e Hënë).
Ju urojmë gëzuar festat!

Rrethi magjik i shprehive të këqija…

8 Dec 2020 Uncategorized

Në mëngjes pas zgjimit shpejtojmë për në punë, në shkollë ose në fakultet, dhe për këtë shkak nuk arrijmë të ulemi dhe hamë një mëngjes të shëndetshëm dhe gjatë rrugës hamë brumëra të bardha (byrek, gjevrek, snack etj.), pimë lëng ose kafe. Po, kjo nuk duket praktike, por ashtu pak nga pak na bëhet shprehi. Petulla, brumëra, kafe me sheqer, lëngje të pasuruara me sheqer, më vonë gjatë ditës mundet edhe picë me koka kola për drekë ose sanduiç me bukë të bardhë (p.sh. baget), diçka të shpejtë nga vetëshërbimi… e kështu me radhë.

Read More

METABOLIZMI DHE USHQIMI I SHPEJTË FAJTORË PËR OBEZITETIN PAS TË TRIDHJETAVE TE GRATË

8 Dec 2020 Uncategorized

Në dekadën e katërt gratë ankohen për tepricë kilogramësh, dhe për këtë arsye duhet të shmangin
plotësisht tejngopjen, ushqimet “snack”, prodhimet e furrës, ushqime kalorike dhe të yndyrshme.
Shumica e grave pas të tridhjetave kanë problem me rritjen e peshës trupore. Më shpesh ankohen
se gjithçka që hanë “u ngjitet” se hanë pak, por shëndoshen më shumë dhe se kanë ndjenjë
konstante të fryrjes së stomakut.

Read More

Çfarë është sheqeri?

8 Dec 2020 Uncategorized

Nën termin sheqer më shpesh nënkuptohet sakarozi, molekula e cila përbëhet nga dy pjesë –
glukoza dhe fruktoza. Glukoza është sheqer i cili udhëton drejt trurit tonë superior duke e ushqyer
atë, përderisa fruktoza shkon në mëlçinë e zezë.

Read More

Search

+