Hidratimi për shëndetin

RËNDËSIA E HIDRATIMIT PËR SHËNDETIN E PËRGJITHSHËM

Hidratimi luan një rol kyç në ruajtjen e shëndetit dhe mirëqenies sonë të përgjithshme. Uji është pjesa thelbësore e çdo qelize, indi dhe organi në trupin tonë dhe është i nevojshëm për funksionimin e duhur të shumë proceseve trupore. Pavarësisht kësaj, shumë njerëz nuk pinë ujë në sasi të mjaftueshme gjatë ditës, gjë që mund të ketë pasoja negative për shëndetin.

Read More
Histori suksesi: përmirësim i tensionit të gjakut me ushqimin e duhur

Histori suksesi: Tensioni i gjakut u kthye në vlera normale me programin ushqimor të “Srce” – Qendra për Sëmundje të Brendshme

Humbja e peshës ndihmon në përmirësimin e shëndetit të përgjithshëm, ndërmjet të tjerash edhe uljen e tensionit të lartë të gjakut; pacientja jonë J.K. një kohë të gjatë po përballej me mbipeshën, por edhe me tensionin e lartë.

Read More
intoleranca ndaj ushqimit

ÇFARË SHKAKTON INTOLERANCA NDAJ USHQIMIT? SIMPTOMA DHE TRAJTIMI

Intoleranca dhe ndjeshmëria ndaj ushqimit janë shumë të zakonshme. Në fakt, mbi 20% e njerëzve në botë kanë intolerancë ndaj ndonjë ushqimi të caktuar. Simptomat mund të jenë të ndryshme dhe disa nga më të shpeshta janë gazrat, diarreja dhe dhimbjet e barkut. Lexoni më shumë rreth ushqimeve më të shpeshta ndaj të cilave jemi intolerantë dhe si të përmirësoni simptomat.

Read More
Ushqimi dhe shëndeti mendor

SI NDIKON USHQIMI MBI SHËNDETIN MENDOR?

Çdo ushqim ndikon në organizmin tonë ndryshe, por është shumë e rëndësishme të konsumojmë ushqim që ndikon pozitivisht në shëndetin tonë mendor. Në shoqërinë moderne, shëndeti mendor po bëhet një temë gjithnjë e më e rëndësishme dhe një nga fushat kryesore të hulumtimeve është lidhja ndërmjet të ushqyerit dhe shëndetit mendor.

Read More
Ndikimetnegativetëcigareve

EFEKTE NEGATIVE NGA PIRJA E DUHANIT MBI SHËNDETIN TONË

Pirja e duhanit mund të shkaktojë efekte negative afatgjata në organizëm, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, kancerin dhe diabetin.

Nuk ka asnjë mënyrë të sigurt të pirjes së duhanit. Sipas Shoqatës Amerikane të Mushkërive, cigaret kanë rreth 600 përbërës dhe të paktën 69 prej tyre janë kancerogjene.

Read More
Dallimi ndërmjet dietës, ushqimit nutricionist dhe nutrigjenetikës

DALLIMI NDËRMJET DIETËS, DIETËS USHQIMORE DHE NUTRIGJENETIKËS

Fjala dietë shpesh lidhet me procesin e humbjes së peshës. Por, në fakt do të thotë mënyrë e të ushqyerit që praktikohet nga një individ gjatë një periudhe të caktuar kohore ose gjatë jetës. Dieta ushqimore është gjithashtu ushqim i praktikuar nga një individ, por megjithatë ajo përcaktohet sipas nevojave të individit për të arritur shëndet optimal.

Read More
A duhet të konsumojmë mish

3 MITE PËR KONSUMIMIN E MISHIT

Interneti ndonjëherë është vërtet vend interesant. Njeriu mund të mësohet me të gjitha llojet e “fakteve” dhe të pavërtetave. Dhe nëse nuk jemi të kujdesshëm, mund të dëmtojmë edhe veten tonë. Një shembull i tillë është propaganda për konsumimin e mishit, kështu që le të hedhim një vështrim kritik mbi disa mite të njohura.

Read More
Histori e suksesshme për uljen e peshës. Plan ushqimi

HISTORI SUKSESI: I RIU J.G. ARRITI TË ULË PESHËN PËR 42 KILOGRAMË ME NDIHMËN E “SRCE – QENDRA PËR SËMUNDJE TË BRENDSHME”

Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë shohim të rinj që luftojnë me mbipeshën. Një rast i tillë ishte edhe pacienti ynë J.G. Ai ka kohë të gjatë që po lufton me peshën e tepërt dhe kur erdhi në Qendrën për Sëmundje të Brendshme “Srce” kishte 127 kg dhe indeks të masës trupore 42.

Read More
1 2 3

Search

+