simptoma-të hershme-të-diabetit

CILAT JANË SIMPTOMAT E HERSHME TË DIABETIT DHE SI TA ZBULONI NË KOHË?

Në Evropë, 1 nga 11 të rritur ka diabet dhe numri i të sëmurëve pritet të rritet në 69 milionë deri në vitin 2045. Simptomat e diabetit mund të ndryshojnë nga individi në individ, dhe ka nga ata që nuk ndjejnë simptoma përpara se të diagnostikohen me këtë sëmundje. Në Maqedoni diabeti zbulohet mesatarisht 3 deri në 5 vjet pas fillimit të sëmundjes. Megjithatë, ka disa simptoma që vërehen shpesh tek njerëzit me diabet. Simptoma të tilla janë etja e shtuar, nevoja e shtuar për të urinuar, ndjenja e vazhdueshme e lodhjes dhe humbja e papritur e peshës.

Read More

Search

+