Histori suksesi: përmirësim i tensionit të gjakut me ushqimin e duhur

Histori suksesi: Tensioni i gjakut u kthye në vlera normale me programin ushqimor të “Srce” – Qendra për Sëmundje të Brendshme

Humbja e peshës ndihmon në përmirësimin e shëndetit të përgjithshëm, ndërmjet të tjerash edhe uljen e tensionit të lartë të gjakut; pacientja jonë J.K. një kohë të gjatë po përballej me mbipeshën, por edhe me tensionin e lartë.

Read More
Histori e suksesshme për uljen e peshës. Plan ushqimi

HISTORI SUKSESI: I RIU J.G. ARRITI TË ULË PESHËN PËR 42 KILOGRAMË ME NDIHMËN E “SRCE – QENDRA PËR SËMUNDJE TË BRENDSHME”

Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë shohim të rinj që luftojnë me mbipeshën. Një rast i tillë ishte edhe pacienti ynë J.G. Ai ka kohë të gjatë që po lufton me peshën e tepërt dhe kur erdhi në Qendrën për Sëmundje të Brendshme “Srce” kishte 127 kg dhe indeks të masës trupore 42.

Read More
përfitime nga aktiviteti fizik

CILAT JANË PËRFITIMET SHËNDETËSORE NGA AKTIVITETI FIZIK

Krijimi i rutinës së ushtrimeve dhe përmirësimi i gjendjes fizike mund të ketë shumë përfitime për shëndetin tuaj. Aktiviteti fizik ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor, përmirëson gjumin, zvogëlon mundësinë e shfaqjes së sëmundjeve kardiovaskulare dhe sëmundjeve të tjera kronike. Një studim tregoi se aktiviteti i rregullt fizik ul rrezikun e diabetit të tipit 2 për 40%.

Read More
sheqerinëushqiminefëmijëvetëvegjël

PSE DUHET SHMANGUR SHEQERI NË USHQIMIN E FËMIJËVE TË VEGJËL?

Edhe pse konsumimi i herëpashershëm i ëmbëlsirave mund të mos shkaktojnë probleme shëndetësore te fëmijët, është e rëndësishme të krijohen shprehi të shëndetshme të të ushqyerit që në moshë të vogël.

Read More
Një Histori suksesi për humbjen e peshës. Plani i ushqimit

NJË HISTORI SUKSESI: SI NJË BURRË 52-VJEÇAR HUMBI ME SUKSES PESHËN DHE U PËRBALL ME PROBLEMET TË CILAT DALIN NGA OBEZITETI

N.A., 52 vjeç, me mbipeshë iu drejtua për ndihmë “Srce – Qendra për Sëmundje të Brendshme” në realizimin e dëshirës për të rënë në peshë si dhe për t’u përballur me disa çrregullime të caktuara, të lindura si pasojë e obezitetit.

Read More
simptoma-të hershme-të-diabetit

CILAT JANË SIMPTOMAT E HERSHME TË DIABETIT DHE SI TA ZBULONI NË KOHË?

Në Evropë, 1 nga 11 të rritur ka diabet dhe numri i të sëmurëve pritet të rritet në 69 milionë deri në vitin 2045. Simptomat e diabetit mund të ndryshojnë nga individi në individ, dhe ka nga ata që nuk ndjejnë simptoma përpara se të diagnostikohen me këtë sëmundje. Në Maqedoni diabeti zbulohet mesatarisht 3 deri në 5 vjet pas fillimit të sëmundjes. Megjithatë, ka disa simptoma që vërehen shpesh tek njerëzit me diabet. Simptoma të tilla janë etja e shtuar, nevoja e shtuar për të urinuar, ndjenja e vazhdueshme e lodhjes dhe humbja e papritur e peshës.

Read More
Peshaideale

ÇFARË ËSHTË OBEZITETI DHE SI NDIKOJNË USHQIMI DHE SHPREHITË E SHËNDETSHME NË ARRITJEN E PESHËS IDEALE?

Kur flasim për obezitetin, nuk kemi parasysh perceptimin tonë për pamjen e trupit. Obeziteti është një sëmundje komplekse dhe kronike e akumulimit të tepërt të yndyrnave në trup. Në Maqedoni, pritet që deri në fund të vitit 2024, 24.01% e popullsisë të përballet me këtë sëmundje. Reflektimi i pasqyrës nuk është masë për obezitetin. Ka disa mënyra për ta përcaktuar atë, dhe një nga më të zakonshmet është përcaktimi i indeksit të masës trupore (IMT) ose body mass index (BMI).

Read More

Search

+