Përbërja e trupit

PSE ËSHTË E RËNDËSISHME TË KRYENI ANALIZËN E PËRBËRJES SË TRUPIT

Përbërja e trupit na tregon nga çfarë është përbërë trupi ynë, përkatësisht përqindjen e ujit, yndyrnat e trupit duke përfshirë yndyrën viscerale, masën muskulore dhe masën kockore. Ekzistojnë shumë arsye pse matja e përbërjes së trupit është e rëndësishme, njëra prej të cilave është të kontrollojmë nivelin e yndyrnave në trup. Në botë, 1 nga 3 persona ka nivel më të lartë të yndyrnave, gjë me të cilën edhe mbipeshë, ndërsa 1 në 11 persona përballet me obezitet ekstrem.

Read More

Search

+