intoleranca ndaj ushqimit

ÇFARË SHKAKTON INTOLERANCA NDAJ USHQIMIT? SIMPTOMA DHE TRAJTIMI

Intoleranca dhe ndjeshmëria ndaj ushqimit janë shumë të zakonshme. Në fakt, mbi 20% e njerëzve në botë kanë intolerancë ndaj ndonjë ushqimi të caktuar. Simptomat mund të jenë të ndryshme dhe disa nga më të shpeshta janë gazrat, diarreja dhe dhimbjet e barkut. Lexoni më shumë rreth ushqimeve më të shpeshta ndaj të cilave jemi intolerantë dhe si të përmirësoni simptomat.

Read More
A duhet të konsumojmë mish

3 MITE PËR KONSUMIMIN E MISHIT

Interneti ndonjëherë është vërtet vend interesant. Njeriu mund të mësohet me të gjitha llojet e “fakteve” dhe të pavërtetave. Dhe nëse nuk jemi të kujdesshëm, mund të dëmtojmë edhe veten tonë. Një shembull i tillë është propaganda për konsumimin e mishit, kështu që le të hedhim një vështrim kritik mbi disa mite të njohura.

Read More
Përbërja e trupit

PSE ËSHTË E RËNDËSISHME TË KRYENI ANALIZËN E PËRBËRJES SË TRUPIT

Përbërja e trupit na tregon nga çfarë është përbërë trupi ynë, përkatësisht përqindjen e ujit, yndyrnat e trupit duke përfshirë yndyrën viscerale, masën muskulore dhe masën kockore. Ekzistojnë shumë arsye pse matja e përbërjes së trupit është e rëndësishme, njëra prej të cilave është të kontrollojmë nivelin e yndyrnave në trup. Në botë, 1 nga 3 persona ka nivel më të lartë të yndyrnave, gjë me të cilën edhe mbipeshë, ndërsa 1 në 11 persona përballet me obezitet ekstrem.

Read More
Nutrigjenetika: Ushqim i personalizuar për humbje peshe

NUTRIGJENETIKA: USHQIM I PERSONALIZUAR I BAZUAR NË ADN-në TUAJ PËR PARANDALIMIN E SËMUNDJEVE

Në jetë bëjmë një sërë zgjedhjesh. Një pjesë e madhe e këtyre zgjedhjeve bëhen shprehi tona, ndaj duhet t’u kushtojmë vëmendje të veçantë shprehive që kanë të bëjnë me shëndetin tonë. Shprehitë e shëndetshme, ndërmjet të cilave bën pjesë edhe mënyra e shëndetshme ushqimit, mund të ndihmojnë në parandalimin e rreth 80% të sëmundjeve kronike. Gjithashtu, pjesë të ushqimit mund të shkaktojnë zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme.

Read More

Search

+