Peshaideale

ÇFARË ËSHTË OBEZITETI DHE SI NDIKOJNË USHQIMI DHE SHPREHITË E SHËNDETSHME NË ARRITJEN E PESHËS IDEALE?

Kur flasim për obezitetin, nuk kemi parasysh perceptimin tonë për pamjen e trupit. Obeziteti është një sëmundje komplekse dhe kronike e akumulimit të tepërt të yndyrnave në trup. Në Maqedoni, pritet që deri në fund të vitit 2024, 24.01% e popullsisë të përballet me këtë sëmundje. Reflektimi i pasqyrës nuk është masë për obezitetin. Ka disa mënyra për ta përcaktuar atë, dhe një nga më të zakonshmet është përcaktimi i indeksit të masës trupore (IMT) ose body mass index (BMI).

Read More

Search

+