Ndikimetnegativetëcigareve

EFEKTE NEGATIVE NGA PIRJA E DUHANIT MBI SHËNDETIN TONË

Pirja e duhanit mund të shkaktojë efekte negative afatgjata në organizëm, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, kancerin dhe diabetin.

Nuk ka asnjë mënyrë të sigurt të pirjes së duhanit. Sipas Shoqatës Amerikane të Mushkërive, cigaret kanë rreth 600 përbërës dhe të paktën 69 prej tyre janë kancerogjene.

Read More
diabet tip 2

RËNDËSIA E HUMBJES SË PESHËS TE TË SËMURËT E SAPODIAGNOSTIKUAR NGA DIABETI 2

Diabeti është sëmundje kronike metabolike më e shpeshtë te njeriu. Në botë, më shumë se gjysmë miliardë njerëz jetojnë me diabet dhe pritet që në 30-të vitet e ardhshme numri të rritet në 1.3 miliardë. Pjesa më e madhe (96%) e personave të sëmurë ballafaqohen me diabet të tipit 2. Në Maqedoni, 6.1% e popullsisë së moshës 20-79 vjeç ka diabet.

Read More

Search

+