Hidratimi për shëndetin

RËNDËSIA E HIDRATIMIT PËR SHËNDETIN E PËRGJITHSHËM

Hidratimi luan një rol kyç në ruajtjen e shëndetit dhe mirëqenies sonë të përgjithshme. Uji është pjesa thelbësore e çdo qelize, indi dhe organi në trupin tonë dhe është i nevojshëm për funksionimin e duhur të shumë proceseve trupore. Pavarësisht kësaj, shumë njerëz nuk pinë ujë në sasi të mjaftueshme gjatë ditës, gjë që mund të ketë pasoja negative për shëndetin.

Read More
intoleranca ndaj ushqimit

ÇFARË SHKAKTON INTOLERANCA NDAJ USHQIMIT? SIMPTOMA DHE TRAJTIMI

Intoleranca dhe ndjeshmëria ndaj ushqimit janë shumë të zakonshme. Në fakt, mbi 20% e njerëzve në botë kanë intolerancë ndaj ndonjë ushqimi të caktuar. Simptomat mund të jenë të ndryshme dhe disa nga më të shpeshta janë gazrat, diarreja dhe dhimbjet e barkut. Lexoni më shumë rreth ushqimeve më të shpeshta ndaj të cilave jemi intolerantë dhe si të përmirësoni simptomat.

Read More
Dallimi ndërmjet dietës, ushqimit nutricionist dhe nutrigjenetikës

DALLIMI NDËRMJET DIETËS, DIETËS USHQIMORE DHE NUTRIGJENETIKËS

Fjala dietë shpesh lidhet me procesin e humbjes së peshës. Por, në fakt do të thotë mënyrë e të ushqyerit që praktikohet nga një individ gjatë një periudhe të caktuar kohore ose gjatë jetës. Dieta ushqimore është gjithashtu ushqim i praktikuar nga një individ, por megjithatë ajo përcaktohet sipas nevojave të individit për të arritur shëndet optimal.

Read More
A duhet të konsumojmë mish

3 MITE PËR KONSUMIMIN E MISHIT

Interneti ndonjëherë është vërtet vend interesant. Njeriu mund të mësohet me të gjitha llojet e “fakteve” dhe të pavërtetave. Dhe nëse nuk jemi të kujdesshëm, mund të dëmtojmë edhe veten tonë. Një shembull i tillë është propaganda për konsumimin e mishit, kështu që le të hedhim një vështrim kritik mbi disa mite të njohura.

Read More
Nutrigjenetika: Ushqim i personalizuar për humbje peshe

NUTRIGJENETIKA: USHQIM I PERSONALIZUAR I BAZUAR NË ADN-në TUAJ PËR PARANDALIMIN E SËMUNDJEVE

Në jetë bëjmë një sërë zgjedhjesh. Një pjesë e madhe e këtyre zgjedhjeve bëhen shprehi tona, ndaj duhet t’u kushtojmë vëmendje të veçantë shprehive që kanë të bëjnë me shëndetin tonë. Shprehitë e shëndetshme, ndërmjet të cilave bën pjesë edhe mënyra e shëndetshme ushqimit, mund të ndihmojnë në parandalimin e rreth 80% të sëmundjeve kronike. Gjithashtu, pjesë të ushqimit mund të shkaktojnë zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme.

Read More

Search

+