Dallimi ndërmjet dietës, ushqimit nutricionist dhe nutrigjenetikës

DALLIMI NDËRMJET DIETËS, DIETËS USHQIMORE DHE NUTRIGJENETIKËS

Fjala dietë shpesh lidhet me procesin e humbjes së peshës. Por, në fakt do të thotë mënyrë e të ushqyerit që praktikohet nga një individ gjatë një periudhe të caktuar kohore ose gjatë jetës. Dieta ushqimore është gjithashtu ushqim i praktikuar nga një individ, por megjithatë ajo përcaktohet sipas nevojave të individit për të arritur shëndet optimal.

Read More
Ushqimibazuarnëgjene

TESTIMI NUTRIGJENETIK: ÇFARË NA TREGOJNË GJENET TONA ?

Njerëzit kanë ndërmjet 20,000 dhe 25,000 gjene të ndryshme të cilat kontrollojnë se si funksionon trupi, si është krijuar dhe si duket. Disa nga këto gjene mbajnë informacion në lidhje me gjendjen tonë potenciale shëndetësore dhe nutrigjenetika fokusohet pikërisht në to. Kjo degë e re e nutricionizmit studion lidhjen ndërmjet gjeneve dhe llojeve të caktuara të ushqimit me qëllim për të arritur shëndet optimal nëpërmjet të ushqyerit.

Read More

4 ARSYE PSE DUHET TË BËNI ANALIZA NUTRIGJENETIKE

Njerëzit janë 99,9% gjenetikisht identikë, përderisa variacioni te të tjerët 0,1% është përgjegjës për ekzistimin e ndryshimeve fenotipike si ngjyra e flokëve, ngjyra e lëkurës, pesha, rreziku nga sëmundje të caktuara kronike.

Read More

Search

+